رهائی از دانسته گی

تزکیه روح و حافظه و تنظیم ذهن

رهائی از دانسته گی

تزکیه روح و حافظه و تنظیم ذهن

مشخصات بلاگ

مقالات طولانی در مورد مسائل اجتماعی و انسانی

آخرین مطالب

اصول دین7

شنبه, ۱۵ بهمن ۱۴۰۱، ۱۲:۱۷ ب.ظ

ادامه مطلب

حیطه وظایف و تبلیغات دینی برای روحانیت تعریف شده و شاهد هستیم که رفاه نسبی و برخوردای از حقوق و مزایای غیر حق توسط روحانیت هم باعث از کار افتادگی خودشان در امر دین و مذهب شده و هم عقاید کلی جامعه به سمت قهقرا رفته است.خوب است توسط متخصصین مذهبی دلسوز شرح وظایف مفیدی که ضامن حفظ و نگهداری مذهب و اجرای تبلیغات مفید باشد تهیه شده و به جدیت مورد اجرا قرار گیرد.شرح وظایف حوزه ها باید کاملا جهت تقویت و رشد مبانی کاملا دینی بوده و عموم طلبه ها در امور دینی تعلیم به بینند و در طول آموزشهای دقیق چنانچه طلبه ایی دارای استعداد سیاسی بود مشخص شده و تعلیمات لازم را به او بدهند اما پرورش افراد روحانی صرفا درجهت تبیین علوم دینی در شرح وظیفه و مسئولیت اصلی حوزه ها قرار گیرد.اگر بشود پایه های اعتقادی و مذهبی و تخصص دینی را در طلاب علوم دینی ثابت کرد شاید در ادامه بشود مبانی سیاسی را نیز در آنها ایجاد کرد ولی اختلاط نیمه کاره مذهب و سیاست کار بی فایده و حتی مضری هست که تا حالا صورت گرفته است.

دقت و توجه لازم. و تبیین وروشنگری، در رابطه با اولیات مذهبی و ترویج و تبلیغ مبانی مذهبی. و بخصوص تنظیم عملکرد مسئولین مذهبی. و بعد سیاسی، با این موارد .از الزامات مهم و خاص است. تا جامعه بتواند. با تشخیص ...

ادامه دارد

  • سید محسن موسوی

نظرات  (۶)

سلام 

بنظرم انتخاب واژه روحانیت برای طلاب و اخوندها یک حرکت فوقالعاده سیاسی و عوام فریب بوده 

حرکتی که تقدسگرایی و معصومیت سازی بوده برای این قشر ! در راستای پیش برد اهداف تحجرگرایی و واپسگرایی ملت...

در هیچ جای تاریخ صدر اسلام نشانی از ویژگیهای این مفتخورها دیده نمیشه که قشری فقط با امر و نهی دینی امرار معاش و صد البته ثروت اندوزی کنن !

 

 

 

 

پاسخ:
درود بر شما--ممنون از حسن استقبال شما----گسترش خرافات و پخش اجنه هم از کارهای این قشر است
  • محمد قاسم پور
  • سلام علیکم

    بیاید یه کم منصفانه صحبت کنیم.

    راجع به مطلب شما، باید عرض کنم که پولی که طلاب دریافت می‌کنند، غالبا از وجوهات شرعی مردم است و هزینه‌ای که حکومت به نسبت هر طلبه داره صرف می‌کنه، شاید یک دهم هرینه‌های یک دانشجو هم نباشه. شما ااز شهریه‌ی همین الان طلبه‌ها اطلاع دارید؟

    پاسخ:
    درود بر شما---کلیت و جهت هزینه های دولت در این باره مهم است .شاید حتی به بعضی از طلبه ها سهمی نرسد. ولی نمی توان گفت که برای این موضوعات بطور کلی بودجه ایی وجود ندارد.ای کاش به بعد دیگر مسئله که شرح وظائف و دقت در آموزش طلاب هم هست عنایت می کردید
  • محمد قاسم پور
  • مطلب بعدی هم اینکه واژه‌ی روحانیت رو خود طلاب هم راضی نیستند. در پس این واژه، نوعی رهبانیت و جدایی دین از امور اجتماعی و سیاسی خوابیده است.

    پاسخ:
    درود بر شما--بنظر من واقعا هم همینطور است که فرمودید.
  • محمد قاسم پور
  • ماهیت حوزه، همون نظام آموزش عالی سنتی ایران است. دانشگاه وارد ایران شد که جایگزین حوزه بشود و تمام این دعواهای وحدت حوزه و دانشگاه سر همین که بالاخره کدوم ما باید باشه؟ یا کی بیاد متحول بشه.

    هر دوتاشون عیب و ایرادهای زیادی دارند و من هم این را قبول دارم. در هر دوتا هم تحصیل کرده ام و هم مشغول تحصیل هستم.

     

    ولی یک موردی که این وسط گاهی اوقات بیان میشه، اون پولیه که به حوزه داده میشه. حقیقتا ناچیز است. تمام پولی که به حوزه داده میشه، در مقایسه با بودجه های شاید یک دانشگاه مثل تهران هم کمتر باشه. جدای از اینکه حقوق کارمندان حوزه هم از همان بودجه است، در حالی که بخش های دیگر حکومتی، چیزی به نام فصل یک دارند که همان حقوق کارمندانشان است و حقوق کارمندان، جزو بودجه دانشگاه‌ها محسوب نمی شود.

    پاسخ:
    درود بر شما--مشعوفم که با یک اهل درد گفتگو دارم--هم برای حوزه و هم برای دانشگاه باید یک شرح وظائف درست و منطقی و منطبق با نیازهای امروزی جامعه تهیه و تدوین شود.بحث های حوزوی همانقدر بی اثر و خنثی هستند که دروس دانشگاه--جامعه جور دیگر و با روش دیگری به حیات خود ادامه میدهد. اهمیت دین و تعالیم عالیه اسلام باید در حوزه رتبه اول داشته باشد و موارد علمی و تحقیقی هم در دانشگاه باید اولویت داشته باشد. روش های التقاطی علوم امروزی و حوزوی فاجعه بار خواهد بود.البته با نیم نگاهی به روش چهل و چند سال گذشته شاید بتوانیم بگوئیم حکومت در صدد نابودی هر دو نهاد است
  • محمد قاسم پور
  • به نظر من خیلی از مسائل را چه در حوزه و چه در دانشگاه باید در چارچوب روابط قدرت تفسیر کنید. خیلی از تحولات که باید در حوزه و دانشگاه رخ بدهد ولی رخ نمی دهد، چرا؟ چون عده‌ای صاحب قدرت و ثروت بر حوزه ها و دانشگاه ها اعمال نفوذ می‌کنند و آن ها را از مسیرشان منحرف می‌کنند.

    نتیجه‌ش میشه میلیون ها دانشجوی بیکار و هزاران طلبه‌ای که نمی‌توانند دردی از جامعه دوا کنند و همگی در رنج و زحمت و سختی به سر می‌برند.

    پاسخ:
    درود بر شما--ممنون از حسن استقبال شما--بنظر من راه حل ها را باید کسانی بدهند که مسئول وضعیت نابهنجار کنونی هستند و برای شغل و مقام خود حقوق های نجومی میگیرند--ما با اطلاعات اندک قادر به انتقاد هستیم نه پیشنهاد راه حل

    بینایی؛ دُرّ کمیابِ این روزها! 

    پاسخ:
    درود بر شما--به وبلاگ شما آمدم و پست طولانی را خواندم حیف که پیامگیر نداشت

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی